Ovissheten.

Den e mycket stor och oron e på topp.
 
Jag har jobbat på samma avdelning i 11 år, nu riskerar den att stänga, den 1/2 2017 som det ser ut nu.
Ingen vet vad som händer och inga svar finns att få från ledning uppåt.
Ingen vet om man har jobb kvar, om vi får jobba på annan onk avdelning eller om vi helt enkelt blir flyttade om det vill sig illa, Kristianstad eller vart dom nu behöver folk.
Då vi e anställda i Region Skåne så kan dom ju placera oss vart dom känner för det, vill man inte ha det jobbet får man säga upp sig.
 
Onkologen i Lund blöder, patienter kommer få svårare att få vård pga det försvinner vårdplatser när avd stänger, cancersjuka kommer inte att kunna vårdas med rätt kompetens. 
Personalen ser ut att kanske stå utan jobb.
Varför är det nu så här?!?
 
Jo för det saknas sjuksköterskor, det e inte bara onkologen som har det problemet det har många andra slutenvård avdelningar också. Varför?
Jo för sjuksköterskor vill inte jobba skift, dom vill helst jobba på mottagningar, mån-fre 8-16.
 
Jag har svårt att förstå detta, om jag bestämmer mig för att läsa till ssk så vet jag väl hur arbetspassen för det mesta ser ut, om inte så vet jag det efter min första praktik. Sjukvården bedrivs inte med bara dagplatser, sjukvården kan inte gå runt med personal som bara vill jobba mån-fred 8-16. Det kommer aldrig någonsin att gå i hopa.
Sjukvården bedrivs med personal dygnet runt, morgon, kväll, natt och helger så enkelt är det.
 
Lönen ja jag håller med dom e låg avlönade, precis som vi undersköterskor. Men hur kan det komma sig att undersköterskor kan tänka sig att jobba för lönen som erbjuds men inte sjuksköterskor?
 
Man får inte erbjuda högre lön detta e bestämt på högre ort, det skall vara lika för alla avdelningar, samma ingångslön skall gälla. Detta för att det inte skall baseras på lönen om/var en ssk skall ta sitt jobb.
 
Vi får inte ta in resurs sjuksköterskor för dom kostar för mycket då blir alltså kontentan av det hela att 16 vårdplatser i Lund försvinner för svårt sjuka cancer patienter som behöver vård.
Det är redan kris på sjukhuset på vårdplatser och lösningen från högre ort är alltså att istället för att ge lite av sina pengar så stänger man ner istället.
 
Ja det e nog tur att jag inte e politiker, ibland kan man hoppas att en politiker, eller en nära anhörig skall drabbas av en sjukdom som kräver speciallist vård men att det inte finns att uppbringa vårdplatser...
 
Det e tung stämning på jobb just nu.
 
Ingen vet vad som händer det enda vi vet är att vi kan inte bedriva avd med den personalen som finns nu.
 
Vården blöder, det är sjuksköterskornas marknad och dom kan välja och vraka vilka jobb dom vill.
Lyllos dom men det finns inte dag jobb till dom alla...
 
Tack till alla fina politiker och lednings chefer på region skåne som tänkt till med löner och sina regler.
 
Era beslut orsakar att sjukvården snart inte kommer att kunna bedrivas med svårt sjuka patienter, för det finns inga vårdplatser till dom.
 
På akuten kan dom få ligga i 8-14 timmar i väntan på vårdplats, alla är överarbetade och inte blir det mindre sjuka i samhället. Man löser inte problemen, man ser det hända, sen rycker man på axlarna och säga, hoppsan, det finns inga vårdplatser, det saknas sjuksköterskor, nåja det finns inga pengar nånstans så vi kan höja lönerna, så vi stänger lite fler avdelningar så sparar vi några kronor.
 
Dags att aktivt söka nytt jobb.
 
Adios
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Usch detta va tråkigt att läsa. Och så sorgligt med tanke på att det är den enda gyn specialistavdelningen, kommer ju pat från stora delar av Sverige. 85 finns alltid i mitt hjärta så jag lider med er. Bästaste kollegerna som finns. Kram från u know who ;)

2016-12-15 @ 17:31:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0