Skall man nöja sig?

Ja det e en bra fråga det.
Det sägs att jag e kräsen, jag har för höga krav.. tja möjligt.. För mig e det inte ett för högt krav att vilja ha nån som bara har mig, alltså nån som inte redan e upptagen. Skall man nöja sig att vara nummer 2, ett kk, en älskarinna? NEVER EVER FUCKING EVER!!! 
Då har jag gärna för höga krav faktiskt. 
Jag är deb typ av tjej som faktiskt inte vill dela med mig av en sån sak. 
Det finns ju nu folk som faktiskt utan problem nöjer sig med det.. Men där går min lilla gräns.
 
Du e så kräsen, du ser så sur ut, le.. Vaddå le? Om jag ler kanske folk tror att jag e trevlig och vill prata vilket då mest troligen kommer sluta med att jag e otrevlig ändå haha... 
 
Jag lär aldrig hitta nån ute på krogen för ja det e jag för kräsen för och har lite höga krav... 
Jag är inte tjejen som tar hem nån på fyllan och har one night stand.
Det har hänt förr men jag har lärt mig den läxan och det lär aldrig hända igen.
 
E man bara ute efter sex e jag fel brud att satsa på... 
Varför??? 
 
För jag e för fan en gammal kärring som inte orkar vara vaken längre än till 20 på vardagar då jag jobbar... och ja morgon sex e inte min melodi.. måste ha kaffe innan för fan.. 
 
Nej hade jag velat leka med en ung sexleksak hade jag först få säga upp mig från jobb för att orka 😂😂😂
 
Adios 

Ovissheten.

Den e mycket stor och oron e på topp.
 
Jag har jobbat på samma avdelning i 11 år, nu riskerar den att stänga, den 1/2 2017 som det ser ut nu.
Ingen vet vad som händer och inga svar finns att få från ledning uppåt.
Ingen vet om man har jobb kvar, om vi får jobba på annan onk avdelning eller om vi helt enkelt blir flyttade om det vill sig illa, Kristianstad eller vart dom nu behöver folk.
Då vi e anställda i Region Skåne så kan dom ju placera oss vart dom känner för det, vill man inte ha det jobbet får man säga upp sig.
 
Onkologen i Lund blöder, patienter kommer få svårare att få vård pga det försvinner vårdplatser när avd stänger, cancersjuka kommer inte att kunna vårdas med rätt kompetens. 
Personalen ser ut att kanske stå utan jobb.
Varför är det nu så här?!?
 
Jo för det saknas sjuksköterskor, det e inte bara onkologen som har det problemet det har många andra slutenvård avdelningar också. Varför?
Jo för sjuksköterskor vill inte jobba skift, dom vill helst jobba på mottagningar, mån-fre 8-16.
 
Jag har svårt att förstå detta, om jag bestämmer mig för att läsa till ssk så vet jag väl hur arbetspassen för det mesta ser ut, om inte så vet jag det efter min första praktik. Sjukvården bedrivs inte med bara dagplatser, sjukvården kan inte gå runt med personal som bara vill jobba mån-fred 8-16. Det kommer aldrig någonsin att gå i hopa.
Sjukvården bedrivs med personal dygnet runt, morgon, kväll, natt och helger så enkelt är det.
 
Lönen ja jag håller med dom e låg avlönade, precis som vi undersköterskor. Men hur kan det komma sig att undersköterskor kan tänka sig att jobba för lönen som erbjuds men inte sjuksköterskor?
 
Man får inte erbjuda högre lön detta e bestämt på högre ort, det skall vara lika för alla avdelningar, samma ingångslön skall gälla. Detta för att det inte skall baseras på lönen om/var en ssk skall ta sitt jobb.
 
Vi får inte ta in resurs sjuksköterskor för dom kostar för mycket då blir alltså kontentan av det hela att 16 vårdplatser i Lund försvinner för svårt sjuka cancer patienter som behöver vård.
Det är redan kris på sjukhuset på vårdplatser och lösningen från högre ort är alltså att istället för att ge lite av sina pengar så stänger man ner istället.
 
Ja det e nog tur att jag inte e politiker, ibland kan man hoppas att en politiker, eller en nära anhörig skall drabbas av en sjukdom som kräver speciallist vård men att det inte finns att uppbringa vårdplatser...
 
Det e tung stämning på jobb just nu.
 
Ingen vet vad som händer det enda vi vet är att vi kan inte bedriva avd med den personalen som finns nu.
 
Vården blöder, det är sjuksköterskornas marknad och dom kan välja och vraka vilka jobb dom vill.
Lyllos dom men det finns inte dag jobb till dom alla...
 
Tack till alla fina politiker och lednings chefer på region skåne som tänkt till med löner och sina regler.
 
Era beslut orsakar att sjukvården snart inte kommer att kunna bedrivas med svårt sjuka patienter, för det finns inga vårdplatser till dom.
 
På akuten kan dom få ligga i 8-14 timmar i väntan på vårdplats, alla är överarbetade och inte blir det mindre sjuka i samhället. Man löser inte problemen, man ser det hända, sen rycker man på axlarna och säga, hoppsan, det finns inga vårdplatser, det saknas sjuksköterskor, nåja det finns inga pengar nånstans så vi kan höja lönerna, så vi stänger lite fler avdelningar så sparar vi några kronor.
 
Dags att aktivt söka nytt jobb.
 
Adios
 

Bor jag i utlandet?

Ja den frågan ställer jag mig ibland.
 
Sen jag flytta till Landskrona e det som om jag försvann från världens yta. Som om Landskrona ligger i etiopien eller nåt.
 
Ja visst är det inte Malmö jag bor i men det finns tågtrafik och det e lika långt ner som hit men jag känner mig som bortblåst från umgänge som fanns i Malmö.
 
Man kan tycka kanske detta kommer kännas orättvist mot nån men ärligt talat, jag finns!!
Jag sitter här i min lägenhet dag ut och dag in, när helgen kommer så kanske man känner för att umgås, prata med nån annan än mig själv. Men icke det.
 
Sen pratar man med vänner på söndagen eller måndagen och frågar vad gjorde ni i helgen, jo vi va ute och åt mat, vi va och drack öl, vi va på konsert, bla bla bla och vi hade skit roligt och mysigt... Vad gjorde du då?
Tja vad fan tror du svaret e?? Jävla dum fråga för helvete!
 
E det för att mitt sällskap inte passar, e jag så satans tråkig att umgås med?
Har det att göra med att jag e singel och som singel kan man inte umgås med folk som e par?!?
Ibland hade det bara känts jävligt skönt att i alla fall få frågan om jag vill med på nåt.
 
Jag antar att man som singel och Landskrona bo är en Alien som ingen vill umgås med.. Som man har kontakt med via facebook, telefon men icke nicke umgås med.
 
Jag har det jävligt tråkigt ibland och det här att inte ha nån att prata med mer än mig själv, inte ha nån att umgås med suger fett och gör att mitt mående fan blir värre..
Känner mig ensam och totalt jävla utanför.
 
Men för all del jag unnar er alla lycka, roligheter och allt annat.
 
Att mitt liv suger skall ju inte ni lida för..
 
Adios
 
 

VIssa dagar

Som idag har jag sånt där humör då minsta lilla bara Iriterrar mig.. Till och med mig själv, ja så klart jag blir Iriterrad på mig själv, det finns ju ingen annan här att bli det på.
 
Spillde kaffeböner på diskbänken vilket resulterade i att jag skällde på mig själv i 5 minuter, ja precis, kokobello jag vet. Men det finns ju ingen annan som kan ha gjort det mer än mig.
Nu borde jag dammsuga men jag e på städ detox.. Detta för jag har utvecklat ett inte så hälsosamt beteende med städning. Ja alltså alla städar väl normalt antar jag, så även jag. Men jag har lite sån där tvång just nu.
Tex kl 05.00 på morgonen när jag skall göra mig klar för jobb kan jag börja skura vasken i badrummet för den såg skitig ut.
 
Varför kan man fråga sig?!? För lämnar jag det så har jag sedan ångest ända tills jag kommer hem och kan ta hand om det. Skum jag vet men sån e jag. Haha tur man inte e sambo med nån, stackars den jävlen :P
 
Men jag skiter i vilket för jag tänker ändå dammsuga när jag e klar.
 
Men såna här dagar e skit jobbiga då jag känner mig grymt jävla ensam men ändå trots det vill jag inte prata med nån. Jag stänger av mig och håller mig till mig själv. Detta e ju för att andra skall slippa mitt humör. För jag e inget rolig att umgås med såna här dagar. Då jag vill sticka gaffel i ögat på nån, vilket jag inte gör för det hade blivit mitt öga och jag vill ju inte ha en gaffel i ögat så klart.
 
Man skulle haft en sån där av knapp... Nej du Lotta nu e du fan inte rolig så nu får du stängas av tills ditt humör e bättre, några timmar senare.. Nej nu kan vi sätta igång kärringen igen.
 
Just nu e jag lite nere i mitt mående och det beror på att det nalkas jul.
Ensamheten känns extra mycket denna julen då jag e totaly alone ensam...
I 18 år har jag alltid haft en son i mitt sällskap, detta året har jag inte det på julafton vilket då innebär att det är only meeee...
 
Jag tänker i alla fall inte sitta ensam i min lägenhet och ömka mig själv, jag drar till mor i Trelleborg annandag jul, sen stannar jag där tills julen e över och allt kan återgå till vardag igen.
Juldagen kommer i alla fall Liam och då skall det firas jul med alla mina syskon och respektive med barn...
Haha också jag, den eviga singeln känns det som.. Undrar om det finns nån där ute till mig?!?
 
Nåja han finns väl eller så e han redan död och begraven... Jag väntar då inte att det skall komma en prins på vit häst och svepa mig av mina fötter. Den drömmen har jag för länge förlagt i den delen av hjärnan som heter, fantasi deluxe kommer aldrig hända :P
 
Sen o andra sidan blir det svårt att träffa nån sittandes i soffan haha...
 
Nej nu får jag städa undan röran jag orsakade när jag laga kaffe, kaffeböner på diskbänk och golv...
 
Adios

Se på attans.

Idag fick jag en fråga av Emma om jag skulle lägga ner min blogg helt då hon titta in då och då men inga nya inlägg fanns.
Min första tanke va ja visst fan jag har ju en blogg :)
Nästa tanke som slog mig, vad fan har jag för lösenord på den haha..
Men efter lite funderande och tankeverksamhet så lyckades jag allt minnas lösenordet.
När jag ändå va inne på bloggen så kollade jag runt och wow jag har inte skrivit i denna på över 1 år.
 
Jag har tänkt ett par gånger att återuppta bloggandet men jag e inte helt överens med mig själv.
När jag väl börjar skriva finns det sällan stopp på mig, vilket då kan innebära att jag kanske blottar mig för mycket,
Sen samtidigt är ju en blogg till för att typ användas som en dagbok, dela med sig av tankar, känslor och sånt trams.
 
Då jag inte bloggat på över 1 år så finns det ju massor som hänt..
 
För att börja nånstans så e jag fortfarande deltidssjukskriven. Jobbar 50% nu alltså 4 timmar om dagen. Ibland funkar det utmärkt ibland funkar det inte alls och tröttheten tar över kroppen.
När man e trött i själen kan man inte sova bort det hur mycket man än önska man kunde.
Den tröttheten får man på nåt sätt lära sig att leva med, vilket faktiskt är mycket svårt.
 
Jag har känslor som svallar all over the Place ibland och det e svårt att hantera ibland. Man kan säga att jag har pms humörsvängningar alltid. Ena stunden e jag glad, nästa sur, för att skifta till ledsen för att avsluta med ilska.
Jag vet aldrig när jag vaknar på morgonen hur mina känslor kommer vara på kvällen.
Antar man kan säga att jag är extra känslig för saker?!?
 
På jobb försöker jag naturligvis tygla mig men inte ens där lyckas jag ibland.
 
Jag har i alla fall omfamnat singel livet med allt vad det innebär, sedan mitt föra förhållande har jag varit ensam.
Detta är nog ett medvetet val samtidigt som det inte e det.
Jag saknar närheten av nån annan så klart, vem gör inte det när man e singel?
 
Men när man lever själv lär man sig mycket om sig själv, man lär känna sig själv på ett helt annat sätt och man förstår vad man e värd här i livet.
 
För vem förtjänar inte det bästa?!?
 
Nåt jag lärt mig är också att under mina förhållande har det varit en sak som varit återkommande i det mesta, jag måste försvara vem, jag e, vad jag gör och varför. Detta e ju klart något man tröttnar på. Jag e jag och jag e som jag e. Jag skall inte behöva försvara vem jag faktiskt är. Jag kan inte bli nån annan för nån annan.
Jag vill vara mig själv, crazy och konstig som jag e född. Jag är inte gjord för att sitta på en pedistal i ett hörn nånstans och inte få leva som jag vill.
 
Vad mer har hänt, jo jag har flyttat, lämnat Arlöv, lämnat huset, lämnat det dåliga bakom  mig, för en super mysig lägenhet i Landskrona, där jag bor ensam. Liam kommer då och då och jag älskar när han e här.
Tonåringen befinner sig på annan ort, detta får bli en blogg för sig en vacker dag.
 
Med flytten bättrades mitt mående med stort steg. Jag lämnade ett hus som gjorde mig sjuk. Ja så kan man faktiskt säga det. Inte bara fysiskt utan även psykiskt. Jag har bättrat min ekonomi med 100%.
Från en hyra på 8200 i kallhyra har jag nu 6800 kr och värmen ingår, vatten ingår jag slipper vatten och sopor dör 1300 kr i kvartalet.
Jag har en el räkning på 300 kr i månaden från 4000-5000 kr i månaden i huset. Detta eftersom värmen va så klart eluppvärmd.. Detta får också skrivas mer om i en annan blogg.
 
Nej nu känner jag att ni fått ta del av en liten bit av vad som hänt i mitt liv.
 
Vem vet när nästa kommer :D
 
Adios
 
 
 

RSS 2.0